TradeMaster Finans Merkezi Üniversitemiz Bünyesinde Açıldı

Samsun Üniversitesi ile İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ortaklığında kurulan ve öğrencilerin finans sektörüne uygulamalı olarak hazırlanmalarına yardımcı olan TradeMaster Finans Merkezi’nin açılışı Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Aydın’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Öğrenciler, TradeMaster Finans Merkezinin sunacağı imkânlarla finansal piyasalardaki gelişmeleri takip edebilecekleri gibi yatırım stratejilerini gerçek zamanlı verilere dayanarak uygulama imkanına sahip olacaklar.

Samsun Üniversitesi Canik Kampüsünde düzenlenen açılış törenine, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Bilgin, Prof. Dr. Salih Kesgin, Prof. Dr. Selahattin Kaynak, Samsun Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Adem Soruç, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan Çağan, İş Bankası Bölge Müdür Yardımcısı Esma Yıldır, İş Bankası Samsun Şube Müdürü Ömer Akdoğan, İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Samsun Şube Müdürü Ebru Uzun, Ekonomi ve Finans ile Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik bölümleri öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Finans Merkezi, öğrencilerin finansal modeller oluşturarak bu modelleri analiz etmelerine katkı sağlarken diğer taraftan oluşturulan bu finansal modellerin, ekonomik teorileri uygulama konusunda öğrencilere pratik yapmak, finansal kararları daha iyi anlamak ve finansal riskleri yönetmelerine yardımcı olan analitik araçları daha verimli kullanmalarına olanak sağlamaktadır.

Samsun Üniversitesinde kurulan TradeMaster Finans Merkezi, Karadeniz bölgesindeki üniversiteler içerisinde yenilikçi ve ilk olması bakımından önem arz etmektedir. Yine Karadeniz Bölgesinde ilk ve tek olan Thomson Reuters Eikon Veri tabanı ile entegre edilerek, öğrencilerin ekonomi ve finans alanlarında büyük veri ve yüksek frekanslı veri ile birinci elden çalışmalarına imkan sağlanacaktır. Bu faktörler sayesinde TradeMaster Finans Merkezi başta Ekonomi ve Finans,  Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik bölümleri olmak üzere ilgili tüm bölüm öğrencilerinin kariyerlerine önemli bir katkı sunmuş olacaktır.

214 kez görüntülendi