2020-2021 Güz Dönemi

Ekonomi ve Finans Bölümünün ilk öğrencileri,

Covid-19 ile birlikte bölümümüzün ilk dönemini hep birlikte tamamladık. Hepinize ve değerli Hocalarımıza katkılarınız için çok teşekkür ediyorum.

Bu süreçte hepimiz Covid-19 nedeniyle oldukça farklı bir eğitim tecrübesi yaşadık. Üniversitenin online eğitim ile açılması pozitif ve negatif birçok unsurun birlikte yaşanmasına neden oldu. Üniversiteli olmayı ve kampüste bulunmanın tecrübesini yaşayamadınız. Ayrıca, yüz yüze eğitimin getireceği sosyal yakınlaşma ve derse daha aktif katılımdan da uzak kaldınız. Diğer taraftan online eğitim; dersleri sonradan video olarak izleyebilme, sunumlara ulaşabilme, grafik tablet sayesinde kara tahta kullanımının derste de devam ettirilebilmesi, online ders materyallerinden yararlanabilme gibi avantajları da beraberinde getirdi.

Bu dönem, sizlerle Finans-I ile Ekonomi ve Finans Matematiği-I derslerini birlikte işledik. Dersleri sürekli olarak takip eden arkadaşların, dönem sonunda da başarılı olduklarını net biçimde gözlemledim. Ayrıca, ders katılımının sadece ders başarısı anlamında değil, sizlerin dersin hocasına bağlı olan vizyon / anlatım / bilgi / tecrübe / yorumlama gibi konularda da gelişiminize büyük katkı sağladığını lütfen gözden kaçırmayın.

Sizlerden isteyenlerin ilk dönem ile ilgili değerlendirme yazısı yazmanızı istemiştim. Hem ilerde geçmişe dönüp bir değerlendirme yapabilmeniz, hem de bölümümüzün tarihine bir not düşülsün istemiştim. Nokta virgülüne dokunmadan yayınlıyorum.

Sağlıklı, huzurlu ve başarılı nice dönemlere…

 

Doç. Dr. Aykut Ekinci

Ekonomi ve Finans Bölüm Başkanı

29.01.2021

 

 Ekonomi ve Finans Bölümü bazı öğrencilerin düşünceleri;

İzel UYANIKSOY

Covid-19 süreciyle başlayan üniversite hayatımız aslında çokta beklediğim gibi olmadı. Üniversite ortamını tanıma şansına erişemedim. Üniversite benim gözümde insanların kendini tanıdığı, geliştirdiği hatta sosyalleştiği yerdir. Uzaktan eğitime geçilmesiyle bu olanakların hepsinden mahrum kaldık, kafamdaki üniversite ortamına erişemedim. Bunun dışında online eğitimin verimli olup olmayacağı konusunda tereddütlerim vardı. Fakat derslere katılıp hocalarımızı tanıdıkça bu tereddütüm yerini olumlu düşüncelere bıraktı. Hocalarımızın bu durumu çok iyi idare ettiğini düşünüyorum.  Hayatıma yeni bir süreç gireceği için korkarak başladığım dönemi alanlarında başarılı hocaları tanıdığım ve iyi dostlar edindiğim için mutlulukta bitiriyorum. Umarım en kısa zamanda yüz yüze eğitime geçer ve hayalini kurduğum üniversite hayatına kavuşurum.

 

MERVE İREM KAPLAN

Ben Ekonomi ve Finans bölümü öğrencisi Merve İrem Kaplan. Bu yıl coronavirüs yüzünden ilk dönem derslerini online olarak yapmak zorunda kaldık. Uzaktan olması zorlayıcıydı. Derslere katılamadığımız zamanlar oldu maalesef. Hasta olduğumuz, internetin sıkıntılı olduğu zamanlar oldu ama kaçırdığımız dersleri izledik, takip ettik. Derslerin kaydedilmesi de faydalı oldu, tabi virüs dolayısıyla. Bu imkânlara rağmen derslerin güzel geçtiğini düşünüyorum. Hocalarımıza da bizlere emek harcadıkları için teşekkür ediyorum. İnşallah onların emeği ve bizim çalışmamızla daha da güzel bir şekilde ilerleyip, güzel işler başarırız.

 

MUHAMMET MURAT AKDOĞAN

Hocam Merhabalar,

Ekonomi ve Finans bölümü birinci sınıf güz döneminde, mevcut pandemi süreci nedeni ile olağanüstü bir dönemde olağanüstü bir deneyimle okula başlamış olduk.  Bu bizim için ne kadar farklı bir deneyim olmuş olsa da yine sizler içinde o ölçüde farklı olduğunu düşünüyorum. Bu koşullarda en iyi sonucu almak için çaba gösterdik. Okulumuzun ve siz eğitmenlerin anlayışı ile öğrenim sürecimiz bir ölçüde kolaylaşmış olsa da üniversiteli olma deneyimini tam olarak denemiş sayılmayız.  Belki de farklı bir deneyim ile mevcut sistemi kıyaslamak mümkün olabilir ve eğitim sürecine katkıları da olabilir. Bu süreci eminim eğitmenler olarak en iyi şekilde analizini yaparsınız.

Bilgisayar başında, ev ortamında ama aynı zamanda ders başında sınıfta gibiydik. En güzeli sınıfta kahvemizi yudumlarken ders dinliyor olmak bir ayrıcalık da sayılabilir belki de… Unutamadıklarım ise hocaların samimi yaklaşımları, dersi anlatırken güzel örneklerle sıkıcı konuları keyifli hale getirmeleridir. Umarım bu sürecin her kesime olumlu katkıları olur. Kazanımları bizlere kalır ve gelecekte faydasını görür ve hatırlarız.

Tüm sınıf arkadaşlarıma, bizim sorularımıza sabırla yanıtlar veren hocalarımıza sonsuz selamlar ve teşekkürler…

Pandemisiz ve özgürce sokakta olacağımız günlerde görüşmek üzere….

 

Nur Helin BOZLAR

Bu dönem uzaktan eğitim sürecinde sizlerin sayesinde elimizden geldiğince dönemi verimli geçirmeye çalıştık. Dönem içinde derslerimiz çok keyifliydi. Hocalarımız uzaktan olsa bile bizi çok sıcak karşıladılar. Çok ilgili ve samimilerdi hocalarımız. Şahsen kendi adıma hayatımda bazı olumsuz olaylar oldu ve bundan dolayı zorlandığım anlar yaşadım ama dönemin başına baktığım da oldukça güzeldi.

Öğrenci Destek Hattı