Investimate’23 Sanal Borsa Yarışmasında Başarı

Bu sene 8.’si düzenlenen Türkiye’nin en büyük sanal yatırım yarışması Investimate’de Üniversitemiz Ekonomi ve Finans Bölümü öğrencisi dereceye girdi. Samsun Üniversitesi Ekonomi ve Finans Bölümü 1. Sınıf öğrencisi Muhammet Yasin DURAN Sanal Borsa Yatırım yarışmasında 5 hafta boyunca Borsa İstanbul’dan alınan anlık verileri kullanarak sanal sermayesini en çok artıranlar arasında yer aldı. 5 hafta sonunda bakiyesini en çok artıran 50 kişi arasından yazdığı strateji raporları ile finale kalmayı başarmıştır. Finalde jürilerin karşısında gerçekleştirdiği başarılı sunumla birlikte ikincilik ödülüne layık görülmüştür.

Investimate Sanal Borsa Yatırım Yarışması, gerçek piyasalara benzer bir ortamda öğrencilere finansal yatırım stratejilerini geliştirme ve uygulama fırsatı sunmaktadır. Bu tür yatırım yarışmaları, öğrencilerimize pratik deneyimler kazandırmanın yanı sıra finansal piyasaların karmaşıklığını anlamalarına da yardımcı olmaktadır. Öğrencilerin, gelecekteki kariyer hedeflerine büyük bir adım atması için önemli bir motivasyon kaynağı olmaktadır. Yarışmada derece yapan öğrencimiz Muhammet Yasin DURAN’ı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

635 kez görüntülendi